Kwaliteitswaarden Jeugdhulp in Zaanstad

Zoals gisteren in Zaanstad naar buiten is gebracht:

“Met de komst van de Jeugdwet per 1 januari 2015 heeft Zaanstad jeugdteams waar jeugdigen en gezinnen met problemen in het opgroeien of opvoeden worden ondersteund. Zodat zij hun eigen leven (weer) kunnen regelen. In het project Q4C Zaanstad hebben jeugdigen en ouders , samen met Stichting Alexander, in het afgelopen jaar een aantal waarden geformuleerd, die zij belangrijk vinden bij het ontvangen van jeugdhulp door de Jeugdteams. Op 3 februari namen wethouder Jeugd en Zorg Jeroen Olthof en projectleider Monique Schweitz namens Jeugdteams de voorlopige set van 18 waarden in ontvangst van een jongere en een ouder. 

De set met 18 waarden gaat over hoe het Jeugdteam de jeugdhulp verleent: met respect voor de wensen en de belangen van de jeugdige en hun gezin. En de hulp biedt een zo gewoon mogelijk leven. Maar de waarden gaan ook over de manier waarop hulpverlener en cliënt samen de kwaliteit van de hulpverlening bewaken.

De waarden zijn vaak herkenbaar, maar er in de praktijk mee werken is nog niet altijd vanzelfsprekend. De volgende stap is daarom dat jeugdigen, ouders en hulpverleners deze voorlopige set samen in de praktijk gaan gebruiken  om ervoor te blijven zorgen dat de hulp voldoende aansluit bij de geformuleerde waarden. Hoe het komende jaar in de praktijk met de set gewerkt gaat worden is opgenomen in het leertraject van de Jeugdteams.”

Wilt u meer informatie? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..