De volgende stap: hoe gebruik ik kwaliteitswaarden in de jeugdhulp?

Stichting Jeugd Noord-Veluwe heeft actieve gesprekken – inspiratiesessies - gevoerd over goede jeugdhulp met jongeren, ouders, hulpverleners, bestuurders/managers en ambtenaren. Dit was de eerste stap in het Q4C-project In dialoog met jongeren en ouders over kwaliteit van hulp. Nu zetten we samen een volgende stap: workshops! Ben jij als jongere, ouder of als professional betrokken bij de jeugdhulp in Noord-Veluwe? Meld je aan!

In het kader van het Q4C-project In dialoog met jongeren en ouders over kwaliteit van hulp heeft Stichting Jeugd Noord-Veluwe in november, december en januari actieve gesprekken – inspiratiesessies - gevoerd over goede jeugdhulp met jongeren, ouders, professionals en bestuurders/managers en ambtenaren in Noord Veluwe. Met hen is uitgebreid besproken wat volgens hen kenmerken zijn van goede jeugdhulp.>

Een paar belangrijke uitkomsten uit de gesprekken:

De basis van goede jeugdhulp is vertrouwen, gelijkwaardigheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid. Dat betekent dat er naar jongeren en ouders geluisterd wordt en dat de hulp altijd op maat  is. Jeugdhulp waarbij deze kwaliteitswaarden centraal staan bevat een belangrijk element: dialoog tussen hulpvrager en hulpverlener.

In de nieuwsbrieven lees je meer over deze sessies.

In februari zetten we in actieve workshops de volgende stap: wat vinden jongeren, ouders, professionals en bestuurders/managers en ambtenaren voor zichzelf de belangrijkste kwaliteitswaarden en hoe kunnen zij deze gebruiken om hun eigen hulp of de hulp die zij mogelijk maken te verbeteren?

Ben jij een jongere, ouder, professional of bestuurder/manager/ambtenaar en betrokken bij de jeugdhulp in regio Noord-Veluwe? Lijkt het jou zinnig en leuk om mee te doen aan de workshop? Meld je dan aan!

Klik op onderstaande links om de uitnodigingen te bekijken.

1 februari - workshop met ouders

2 februari - workshop met jongeren

3 februari - workshop met professionals

4 februari - workshop met bestuurders/managers/ambtenaren